1 Aralık 2014 Pazartesi

Turing ve Kaan Arer

Kaan Arer tarafından düzenlenen bu ayki Turing Toplantısı'na katıldım. :))


Blogumda yeniden yazmaya karar verdikten sonra ilk yazımın bu konu olacağını hiç tahmin etmezdim. Ama kader kısmet işte. :)

Kendisine açıldığım heteroseksüel LGBTİ dostu canım arkadaşım sayesinde haberdar olduğum Turing Toplantıları'nın benim için ilkine yine o dostumla birlikte katıldım. :)

Turing Kasım'ın içeriği ve konuşulanlar hakkında zaten Kaan Arer kendi blogunda yazacağından o kısma girip rol çalmak istemiyorum. Ancak katılımcı olarak sizlerle paylaşmak istediğim birkaç şey var. :)

Öncelikle toplantı hakkında birkaç genel bilgi vereyim. Toplantılar adını, 1952 yılında eşcinsel olduğunu açıkladığı için hadım cezasından hüküm giyen ve tam 2 yıl sonra esrarengiz bir şekilde zehirlenerek ölen İngiliz matematikçi, bilgisayar bilimcisi ve kriptolog Alan Turing'den alıyor. Her ay düzenli olarak yapılan toplantılarda bir önceki aydan belirlenen bir kitap, film ve dizi üzerine konuşuluyor.

İzlenimlerime geri dönecek olursam, toplantının düzenleyicisi ve moderatörlüğünü de yapan Kaan Arer, gözlemlediğim kadarıyla oldukça sempatik ve mütevazı bir kişi. :)) Samimi tavrını eminim tek fark eden ben değilimdir. Bu açıdan da yeni katılımcıların rahatça uyum sağlayabileceğini ve kendini yabancı hissetmeyeceğini garanti edebilirim.

Gerçi toplantıya katılan herkeste de aynı samimi içten tavrı hissedebiliyorsunuz. Yani daha önce hiç tanışmamış olmanıza rağmen kırk yıllık ahbabınızla muhabbet ediyormuşsunuz hissini açıkçası ben tattım. :))

Bir LGBTİ birey için sosyalleşmek ve aynı zamanda da kendine entelektüel anlamda bir şeyler katmak açısından oldukça yararlı bir etkinlik. Bunun dışında bence en büyük artısı da, LGBTİ bireyler için olan diğer birçok sosyalleşme alternatifinin aksine üzerinizde önceden belli olan bir siyasi duruşun baskısını hissetmiyorsunuz. Bu yüzden de acaba ne zaman tepkiyle karşılacağım kaygısı olmaksızın herkese açık bir sohbet ortamında rahatlıkla kendinizi ifade edebilmeniz mümkün. Bu açıdan da -en azından benim için- gayet ideal bir ortam olduğunu söyleyebilirim.

Sonuç olarak düzenli katılmak isteyeceğim bir etkinlik ve eğer bu anlattıklarım sizin de ilginizi çektiyse bir sonraki Turing Toplantısı'na sizin de katılmanızı öneririm. :))

Not: Ayrıca toplantıdan beni haberdar eden ve benimle birlikte katılan canım arkadaşıma teşekkürler... <3 <3

3 yorum:

  1. Bu değerlendirme yazısı için çok teşekkür ederim. Bu ayın yazısının sonuna bir katılımcının acı görüşleri diye bu yazının linkini vereceğim :D Millet orada neler yaptığımızı bir de başka birisinin ağzından okumuş olur iyi olu.

    Tekrardan görüşmek üzere, ben de katılımınızdan ötürü müteşekkir kaldım.. Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahaha onore oldum, efendim. :)) Gerçekten güzel bir etkinlikti kesinlikle devamı gelmeli. Ben teşekkür ederim... :))

      Sil
  2. Oh oh turingler gezin gezin :D

    YanıtlaSil