22 Ocak 2015 Perşembe

açılma öykülerim: ilk açılmam

Açılma Öykülerim, başlığı altında kendi açılma sürecimi aktaracağım. Elbette bu tamamen bir açılma değil, belli ölçülerde açılma. İşte ilk açılmam. :))


İlk açılmam liseden bir arkadaşa oldu. Liseden günümüze devam eden bir kardeşliğin de belki de benim tarafımdan atılan ilk adımı bu oldu. Çünkü kendim oldum.

Onunla daha önce de eşcinsellerin yaşadıkları sorunlardan ve dışlanmalardan konuşurduk. Yani bu konuda desteği her zaman vardı ve LGBTİ ayrımcılığına karşıydı. Bunu gördükten sonra acaba o da lezbiyen mi diye düşünmedim değil. :) Çünkü bu tür şeyleri savunabilmek için LGBTİ olmak gerekir diye düşünüyordum o zamanlar.

Bir gün Feysbuk'ta konuşurken yine bu tarz konular açıldı ve cesaret edip sordum: "Hiç kendi cinsinden hoşlandığın oldu mu". Yanıtı "hayır" oldu, doğrusunu söylemek gerekirse evet demesini bekliyordum. :) Tabii ben sorunca onun da sormak hakkıydı: "Ya sen?". Bir anlık tereddüdün ardından "Evet oldu" deyince tepkisi "hımm" şeklinde oldu. Sonrasında biseksüel olduğumu söyledim, belki de bunu kabullenmesinin daha kolay olduğunu düşündüm. Ama yine de içimi muazzam bir tedirginlik ve aynı zamanda da heyecan kaplamıştı. Sonuçta ilk açılmamdı, neler olacağını kestiremiyordum, ya başkalarına söylerse ya ifşa olursam korkusu da vardı. Sürekli yazdıklarıma olan tepkisinden olabilecekleri kestirmeye çalışıyordum. :)

Bundan yaklaşık bir 1-2 ay sonra filan, bir yerde başbaşa oturduğumuzda konusu açıldı ve tüm yaşadıklarımı anlattım; homofobik hakaretlere maruz kaldığım zamandan tutun da kendimi eve kapattığım utanç günlerime kadar yönelimimle ilgili aklıma gelen her şeyi. Bunları öğrenince sanki yeni açılmışım gibi oldu, çok daha içten tepki verdi. Gözleri doldu filan. "Ben hiç beklemiyordum böyle bir şeyi" tarzı bir tepki vermişti. Sanırım ondan sonra çok daha iyi anladı beni ya da bana öyle geldi, bilemiyorum.

O günden beri hem dostum hem de 4 yıllık sırdaşım ve ilk destekçim oldu. :) Eğer onun olumlu tepkileri olmasaydı belki de şu anda bu kadar çok kişiye açılmış olamazdım. İyi ki hayatıma girmiş ve onun gibi bir dosta sahip olmuşum. :))

11 yorum:

  1. genelde kız arkadaşlara açılmak daha kolay oluyor ve hep biseksüelim deniyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biseksüelim diyerek belki de önce kendimizi sonra da karşımızdakini rahatlatıyoruzdur. :) kim bilir :) Yorum için teşekkürler. :))

      Sil
  2. Böyle arkadaşlıkların olması ve denk gelmesi çok güzel. İnsana özgüven aşılıyor. :) Hep arkadaş kalmanız dileğimle. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aa kimler kimler gelmiş de yorum bırakmışmış :)) canım arkadaşım gelmiş ki :* teşekkür ederim dilerim herkesin kendisini olduğu gibi kabul eden ve her daim yanında olan dostları dostlukları olur. :)) (yazar burada senin her daim yanında olmak istediğini kastediyor :D )

      Sil
    2. Canım benim :)

      Sil
  3. İlk açılma için bir erkeğin seçilmesi kolay değil gerçekten. Ben ilk kime açılmıştım diye düşündüm bir an sonra buloğa bunu da yazdığımı hatırladım hahah. Bir öğretmen arkadaşım olan kadındı. Hala çok sık görüşürüz. Her türlü derdimizi konuşuruz. Ayrı şehirlerde olsak da..

    Açılmak zaten sıkı olan dostluğumuzu sarsılmaz bir bütün haline getirdi sanırım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya Kaan'cım sen de bariz bir şekilde erkeğe açılmak kolay deyince -gerçi O Gay de belirtmişti ama- hayır diyorum kadın diye belirtmemiştim nasıl anladılar filan. Sonra bir baktım lezbiyen diye yazmışım ahaha :D :D hangi psikoloji ile yazdıysam artık. Kendimden geçmişim yazarken :))

      Mesaj alınmıştır, buloğuna uğrayıp ilk açılma anını okuyacağız :D (tabi bulabilirsek bulup linki de paylaşayım dedim ama bulamadım :( bi'zahmet link paylaşınız efenim)

      Sil
  4. ben de ilk 9. sınıf sıra arkadaşıma açılmıştım, o gece hiç uyuyamamıştım, sonradan o da bana gay olduğunu söylemişti ben şok üstü dalgalar geçirmiştim tabi, kızlarla çok iyi arkadaşlık ederim ama bir kıza gay olduğumu söylemek pek bana göre deildi o zamanlar zira bütün karizma yerlere inerdi :P ama şimdi en yakın sırdaşım bir kız ve karizmam da hala yerinde :D ben de mi yazsam acaba :D amaan kim okiycak sankim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 9. sınıf mı sen baya bir erkenciymişsin. :) ve de şanslıymışsın. Ben o zamanlar kendimle mücadele etmekle meşguldüm. :))

      Mesela sen okuyorsun. :) o yüzden sen de yaz yaz yaz bir kenara yaz :D yorum için de teşekkürler :))

      Sil
    2. rica ederim burada sizlerle olmak, düşüncelerimi paylaşmak bana haz veriyo, inşallah hep böyle devam edebilirim, yazma konusunda cesaretlendirme için teşekkür ederim, takip ediliyosuunn :D

      Sil
    3. Sen de yaz sen de takip edileceksin :D

      Sil