3 Şubat 2015 Salı

keşke mi demeli? yoksa iyi ki mi?

Ah keşke, keşke ah... Aşk? Tekrarlanan sözler, sözcükler... Bitmek bilmeyen sonu gelmeyen...

Hayatta en sevmediğim sözcük sanırım "keşke". Yapmak isteyip yapmadıkların, olmasını istediklerin ama olamayanlar... Hayaller, planlar ve düşler ile gerçekler, koşullar ve gizemler arasındaki tutarsızlıktan doğan lanet bir sözcük. Kim istemez ki bir çırpıda örtüşsün düşler ve gerçekler, ama olmuyor işte. Her zaman her şey planlandığı gibi gitmiyor.

"Sevdiğim" diyecek halim yok, nesini tanıdın nesini biliyorsun diye sorarlar adama, ama hoşlandığım biri vardı. En azından öyle gibiydi. Ancak karmaşa karmaşa ve daha fazla karmaşa içinde -püf- uçtu gitti. :) Kimilerine göre çok da iyi oldu, kimilerine göre ucuz atlatılmış bir maceradan ibaretti, ama yine insan o lanet sözcüğü düşünmeden edemiyor: Keşke...

Keşke tanısaydım, deneseydim, olsaydı, falan filan, falan filan...

Tekrardan düşler aleminden gerçek hayata dönüş yapıyorum. Bu sefer çok sevdiğim bir sözcük karşılıyor beni: "İyi ki" :)

İyi ki bu yolculuğa hiç başlamamışım, tanımamışım, denememişim, ileri gitmemişim, kalbimin kırılmasına neden olmamışım...

İşte hayat "keşke"ler ve "iyi ki"ler arasında gidip gelen mutsuz veya mutlu olmayı seçtiğimizin göstergesi olan şu iki sözcükten ibaret.

Ben mutlu olmayı seçiyorum ve bu yüzden yola "iyi ki"lerimle devam ediyorum. Belki kendimi avutuyorum ama, "keşke"lerimle kontrolüm altında olmayan şeylere üzülüp arkama bakmak yerine "iyi ki"lerimle değiştirebileceğim bir geleceğe bakıp mutlu olmak en akılcı seçim olsa gerek.

İyi ki yazdım rahatladım. :)

5 yorum:

  1. iyi ki okudum :) kararlarımız, seçimlerimiz ve sonrasında eylemlerimiz, bizi biz yapıyorsa, en azından iyi ki dedirttirebiliyorsa bence de doğrudur... (y) :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın Mihael :)) deneyim kazanma kadar artısı olan başka bir iyi ki zaten olamaz. :)) yorum için teşekkürler. :))

      Sil
    2. rica ederim asıl yazı için teşekkürler... :)

      Sil
  2. Son yıllarda en çok söylediğim şeydir "iyi ki"... İyi bir konuya değinmişsin :) Artık her olay bize ne katacak, ne kazandıracak, ne düşündürecek neye karar verdirecek diye düşünüyorum ve meraklanıyorum... Gelecek şekillenip bugün olduğunda geride sadece "iyi ki"ler kalıyor ne de olsa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında içimi dökmekti tek derdim bu yazıyı yazarken, evet çok şey anlatmıyor derdimle ilgili ama hislerimi aktarayım istedim. Bu sırada düşüncelerim "keşke"den "iyi ki"ye şekillendi. :)) tamamen spontane gelişen bir yazı oldu. :)) yorumun için teşekkür ederim dostum :))

      Sil